Kardos az igazi - Kardos Kürtőskalács

Rólunk

15 éve a pályán. Azt gondolod most, hogy nem is olyan nagy dolog, hogy 15 éve járjuk az országot, sőt egyes esetekben a világot és sütjük portékánkat? Pedig azért kelünk fel minden reggel, hogy Te, kedves Olvasó mindig friss, finom, ropogós kürtőskalácsot ehess. Azért fejlődünk, azért tanulunk, azért figyelünk az újdonságokra, hogy Te a legjobbat kaphasd!

Hisszük, hogy a gasztronómiai értékeket őrizni és ápolni kell! Te is tudod, hogy a kürtőskalács sosem megy ki a divatból! Azt ugyan nem árulhatjuk el, hogy pontosan milyen recept alapján dolgozunk, hiszen a titkos összetevő adja kürtőskalácsunk pikantériáját. Ám nem kell különleges alapanyagokra gondolnod, a tradíciókat mi is betartjuk, azonban van egy olyan hozzávalónk, mely minden ételt finomabbá tesz. Eláruljuk Neked, de csakis Neked, hogy ez nem más, mint a szeretetünk.

Mi szeretjük ezt csinálni. Nekünk ez az életünk. Felemelő érzés, amikor egy-egy rendezvényen évről évre találkozunk ugyanazokkal az arcokkal, akik jönnek, keresnek Minket és kérik a „szokásosat”. Ismerjük őket, ők is minket, és minden évben bővül azok köre, akik a kürtőskalács híveiként ismerősként köszöntenek minket egy-egy eseményen.

Csatlakozz Te is Hozzánk, találkozzunk egy fesztiválon, város- vagy falunapon, kézműves vásáron, koncerten, kiállításon, családi, üzleti vagy baráti eseményen, de akár iskolai vagy óvodai buli, de keress Minket bártan akkor is, ha Te is szeretnél ugyanilyen felemelő élményeket megélni kürtőskalács árusként!
Rólunk
A kürtő volt előbb vagy a kalács?

A kürtő volt előbb vagy a kalács?
Tudod, Kedves Olvasó, ez egy nagyon jó kérdés. Rengetegen és roppant sokfélét beszélnek, ám, hogy pontosan mi is a történet, az talán nem is számít. A lényeg, hogy a Vásárló ízlelőbimbói tökéletes harmóniába kerüljenek a gőzölgő finomsággal. Hogy olyan kínálat legyen, melyből mindenki a számára legszimpatikusabbat tudja kiválasztani. Számunkra az szerez örömet, ha a Vásárlónak láthatóan ízlik a portéka, sőt ennek hangot is ad, és később vissza is tér Hozzánk.

A kürtőskalács eredete ma is vita tárgyát képezi, ám Vállalkozásunk beindításakor, az erdélyi idős hölgy, Boris néni, aki segített a kezdetek kezdetén, a recept és a technológia kitalálásában mesélte ezt a legendát: A nagy szegénységben, a harcoló katonák hazatértére várva, az asszonyaik összeszedtek minden alapanyagot, ami csak volt otthon. Ezt összegyúrva egy nagy fadorongra rácsavarták, és parázson megsütötték a tésztát. Ezzel várták haza a katonákat. Ők pedig éhesen hazatérve, meglátták a kürtőskalácsot, melyre azt mondták: Mi ez? Ennek hiányzik a bele, aki megette a belit, az egye meg a haját is.

Mi is találkoztunk már aranyos, és vicces megjegyzésekkel, egyik különösen közel áll a szívünkhöz: „A kürtőskalács, egy nagy üres luk köré tekert tészta.” Egy kis kiegészítést azonban tennénk. A nagy üres luk nem üres, csordultig van szeretettel, ide próbáljuk meg belepréselni azt, mely a tésztába már nem fért bele. Így ha Velünk találkozol, akkor nemcsak egy kürtőskalácsot kapsz, hanem egy szívvel lélekkel elkészített finomságot! Keress meg Minket Te is, kóstolj bele a jóba!
A kürtő volt előbb vagy a kalács?Termékeink – Választék kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és örök gyerekeknekSokféle verzió létezik, édes, sós, sok ízesítés és rengeteg változat. Íme, a Mi legnépszerűbb ízesítéseink, természetesen a teljesség igénye nélkül. De ne légy rest megkeresni Minket a következő rendezvényen, ha akad néhány új, innovatív ötleted!

Bounty Kürtőskalács

A gyermekek imádják a kakaót és imádják a kókuszt is. Így, mivel sokáig két külön ízesítésről volt szó, nehéz volt a döntés. Most már azonban nem kell választani, Bounty ízesítésű kürtőskalácsunk az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő változat, akárcsak a névadó csokoládé.

Kókuszos Kürtőskalács

A kókusz nem számít szigorúan vett, hagyományos ízesítésnek. Azonban napjainkban az egyik közkedvelt íz, melyet rengetegen szeretnek.

Diós Kürtőskalács

Egyik hagyományos ízesítés a dió. A közkedvelt csonthéjas pedig kitűnően harmonizál tésztánkkal.

Kakaós Kürtőskalács

A kakaó a gyermekek egyik legnagyobb kedvence. Legyen az hideg, esetleg forró ital vagy esetünkben gőzölgő kürtőskalács, ez egy tökéletes választás.

Vaníliás Kürtőskalács

A leghagyományosabb íz. Nincs benne semmi turpisság, csupán némi vaníliával bőkezűen dúsított cukor, melybe kürtőskalácsunkat forgatjuk.

Fitness Kürtőskalács

A fitness, nyírfacukros kürtőskalács már nem csak álom! Magyarországon elsőként a Kardos Kürtőskalács csapata fejlesztette ki a receptet. Már nemcsak Milka csokit, hanem egy igazi székely-magyar hagyományt, a kürtőskalácsot is lehet kapni fitness formában, mégpedig a legmodernebb, nyírfacukros verzióban. A Mi kürtőskalácsunk a nyírfacukor mellett teljes kiőrlésű liszttel készül, ezzel is csökkentve a szénhidrátok felszívódásának sebességét. Cukorbetegeknek persze mértékkel ajánljuk ezt a kalácsot is, ám mégis nagy dolognak gondoljuk, hogy már nem a tilos kategóriába tartozik a kürtőskalács! Nincs más hátra, kóstolásra fel!