Kardos Kürtőskalács - Az "édes" hivatás

A kürtőskalácsos legnagyobb ellensége

A kürtőskalácsos legnagyobb ellensége
Vajon mi lehet az? A rossz alapanyag? A kevés vásárló? Nem, kedves Olvasó. A legnagyobb és legveszélyesebb ellenség az időjárás.
Az időjárás szeszélyes, kiszámíthatatlan és nagyon veszélyes játékos. Sajnos nemcsak a váratlan időváltozások befolyásolják a különböző szabadtéri rendezvényeket, hanem az előrejelzések, illetve azok bizonytalansága.
 
A rendezvényszervezők, ugyan érthetően, azonban néha túlzottan félnek. Túlságosan ráhagyatkoznak az időjárás előrejelzésre, ami valljuk be, szinte percről percre változik, hogy ha a csinos időjós picit is rossz időt lát a varázsgömbjében,már le is fújják az adott szabadtéri rendezvényt.

Ne érts félre minket, kedves olvasó, nem baj, sőt kell is, hogy elővigyázatosak legyünk, de egy-egy félrement infó, egy-egy elhamarkodott döntés hatalmas károkat tud okozni.

Tökéletes példa erre csodás áprilisi időjárásunk. Épphogy elügetett tőlünk a húsvéti nyuszi, már be is ugrott picit a Mikulás, de hál istennek gyorsan rájött, hogy még bőven van ideje pihenni.

Na szóval, az áprilisi hóesés nem jó. De április hónapunk ugye szeszélyes. Múlt hét vége felé még szakadó eső, néhol hó vagy havaseső, és persze irgalmatlan hideg fogadott minket.

Mi pedig az idő ellenére is teljes gőzzel készültünk hétvégi rendezvényünkre, bízva az idő javulásában, és ezt a bizadalmunkat az előrejelzés is igazolni látszott.

De a rendezvényt mégis lemondták.

Egyfelől megértjük a rendezvényszervezők addogalmát, másfelől pedig nagyon elkeseredtünk. Hiszen ezen a hétvégén nem tudtunk a Vásárlóink igényeinek eleget tenni, nem csinálhattuk, amit szeretünk és nem utolsó sorban nem termeltünk profitot.
Pedig készültünk. Bevásároltunk,  bepakoltunk, takarítottunk, büfékocsit húztunk, fagyit rendeltünk. Nagyon készültünk, mert nekünk akkor jó, ha a Vásárlóinknak is jó. Azért igyekeztünk ennyire és igyekszünk minden hétvégén, minden rendezvény előtt, hogy Te, kedves Vásárlónk a legjobbat kaphasd.

Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, aki a múlt hétvégén finom, friss kürtőskalács nélkül maradt. Nagyon sajnáljuk, hogy nem vehettünk részt a rendezvényen, és reméljük, hogy a szeszélyes időjárásunk jó időre kitombolta magát.

De van egy jó hírünk, akkor is Veled lehetünk, ha éppen elmarad a rendezvény, de akkor is, ha többszáz km-re vagy tőlünk. Hamisíthatatlan kürtőskalács receptünk esszenciáját beraktuk egy csodás csomagolásba és Veled is megosztjuk. Legújabb weboldalunkon többet is megtudhatsz, kattints ide.
És ne feledd, a mi kürtőskalácsaink kézzel készülnek, szeretettel.